במאמר שפורסם בכתב העת הבינלאומי Biological Control, שלושה מחברי המאמר קוראים להגדיל את ההשקעה בגישות מבוססות על הדברה ביולוגית של מזיקים בחקלאות. למרות יתרונותיה הרבים, ההדברה הביולוגית ייצגה פחות מ-4.5% משוק חומרי ההדברה העולמי שהוערך ב-75 מיליארד דולר ב-2017. פתרונות הדברה ביולוגיים מתאימים היטב למטרות הצרכן, חברות המזון, והחקלאי. היתרונות על חומרי ההדברה הקונבנציונאליים כוללים שארתיות מופחתת של חומרים כימיים ויכולת החקלאים להיכנס לשדה לעבוד מיד לאחר יישום הפתרון הביולוגי.
לדברי ד"ר בריאן בייקר, ממחברי המאמר וחבר פקולטה באוניברסיטת אורגון סטייט, "הצרכנים רואים יותר ויותר שאריות של חומרי הדברה במוצרי מזון כבלתי מקובלים, גם כאשר הינם מתחת לרמה הנחשבת בטוחה על-פי הרגולציה. סנטימנט זה בא לידי ביטוי במכירות מוצרים אורגניים בסך של 50 מיליארד דולר בארה"ב בלבד בשנת 2019, כ-15% מכלל מכירות התוצרת החקלאית בארה"ב."
יש צורך בהשקעה נוספת בכדי להתגבר על מכשולים כמו היעדר אפשרויות הדברה ביולוגית למספר מזיקים עיקריים ומודעות ומיומנות נמוכה לגבי פתרונות הדברה ביולוגיים. מחברי המאמר טוענים כי יש לשפר את המדיניות הציבורית וכן את האסטרטגיות של המגזר הפרטי כדי להתגבר על מכשולים אלו ולשפר את התמריצים למחקר, חינוך ואימוץ הדברה ביולוגית – כולל שכלול העלות המלאה של הדברה קונבנציונאלית לתהליך קבלת ההחלטות של משרדי ממשלה, חברות מזון, וחקלאים.
חומרי הדברה הם כלים חשובים ביותר בהקטנת אובדן גידולים למזיקים בחקלאות קונבנציונאלית ואורגנית. למרות זאת, במקרים רבים העלות של שימוש בחומרי הדברה יכול להיות גדול מעלות התכשיר עצמו. עלויות אלו כוללות נזקים בלתי מכוונים לבריאות בני-האדם ואורגניזמים חיוניים, זיהום סביבתי, ופיתוח עמידות של מזיקים להדברה בשל שימוש יתר.
לדוגמא, יותר מ-40 זני עשבים עמידים כעת לגליפוסייט (Glyphosate), החומר הפעיל במוצר ראונדאפ. העמידות מדאיגה בעיקר מגדלים אורגניים להם מספר מועט ביותר של פתרונות הדברה, ואובדן של אחד מפתרונות ההדברה הללו עלול להיות יקר לחקלאים האורגניים, חברות המזון והצרכנים.
פתרונות ביולוגיים (biologicals) כוללים "אויבים טבעיים" של המזיק, לדוגמא טפילים וטורפים של המזיק, וקוטלי מזיקים ביולוגיים (biopesticides) הם חומרי הדברה שיוצרו עם אורגניזמים חיים המצויים בטבע, או תוצרים שלהם.
"אסטרטגיות המבוססות על פתרונות אלו כוללות פרומונים שנועדו למנוע ממזיקים למצוא בני זוג", מדווח ד"ר תומאס גרין, ממחברי המאמר וראש קבוצת מזון בר-קיימא (Sustainable Food Group), פרויקט של המכון לניהול מזיקים משולב בצפון אמריקה (IPM Institute of North America). "הפרעה לזיווג באמצעות פרומונים היא אסטרטגיה מוצלחת מאוד במספר גידולים, כולל תפוחים (כנגד עש התפוח המדומה). השחרור של עשים מעוקרים בקולומביה הבריטית שבקנדה הוא הצלחה נוספת אשר ממומנת מכספי מיסים וכספם של מגדלי תפוחים, דבר אשר הפחית את הצורך בחומרי הדברה קונבנציונאליים."
כותבי המאמר, חברים בקבוצת העבודה לניהול מזיקים משולב ואורגני (Organic and IPM Working Group), טוענים כי שיתוף פעולה גדול יותר בין מתרגלי שיטות הדברה ביולוגיות וחוקרים העובדים על ניהול מזיקים משולב ואורגני יכול לקדם את ההדברה ביולוגית כחלק מהפתרון לאתגרים רבים העומדים בפני החקלאות כיום, כולל מחירי היבול הנמוכים, שינויי אקלים והדרישה בשוק לשיטות גידול סביבתיות. המאמר כולל סקירה של ההיסטוריה והמצב הנוכחי של ניהול מזיקים משולב ואורגני בהקשר של אימוץ הדברה ביולוגית.
"זהו מאמר מצוין ומקיף הקורא לעוד פתרונות הדברה ביולוגיים בגידולים חקלאיים", אומרת פאם מארון, מנהלת ומייסדת חברת מארון ביו (Marrone Bio Innovations). "יש תנועה הולכת וגוברת למערכות חקלאות מתחדשות; גישות ביולוגיות לניהול מזיקים ובריאות הצמח יכולות להתאים לכל דרישות הצרכנים לגבי שקיפות וקיימות תוך שיפור שורת הרווח של המגדלים."
הכתבה פורסמה על-ידי AgriBusiness Global ב-8 ביוני, 2020.
למאמר המקורי המלא, לחצו כאן.